روش هایی برای کاهش درد قاعدگی
می خواهیم روش هایی برای کاهش درد قاعدگی را به شما توضیح دهیم تا خانم هایی که همیشه دچار درد زیادی می شوند بتوانند با این روش ها آن را تسکین دهند.
از دوران بلوغ دخترخانم ها دچار پریودی های ماهانه می شوند که در ابتدا برای آن ها سخت می باشد و کنترل کردن پریودی و تحمل درد آن نیز دشوار است اما با رعایت کردن یک سری نکات می توان پریودی بهتر و با درد کمتری را داشته باشید .
قاعدگی یا پریودی چیست ؟
رحم در هر ماه یک لایه ایی را به عنوان حفاظ بچه ی میسازد که در صورت عدم بارداری خون و بافت جایگرین این لایه می شود و این اتفاق هر 28 روز یک بار تکرار می شود و به آن پروید و یا قاعدگی می گویند.
حالا شاید این سال برای شما مطرح شود که چرا در دوران پریودی درد داریم ؟
دلیل این درد ها این است که رحم برای از بین بردن این لایه منقبض می شود و این اتفاق درد های را در ناحیه های زیرشکم ، کمر و ران ایجاد میکند.
دردهای دوران قاعدگی برای برخی از خانم ها بسیار کم می باشد اما برخی دیگر از چند روز قبل از شروع پریودی و تا روزهای 3 ام و 4 ام دردهای شدیدی را حس میکنند و گاهی ناچار به تزریق آمپول و مراجعه به پزشک پیدا میکنند .
با رعایت کردن یک سری نکات از روز های قبل پریودی و همچنین رعایت تغذیه مناسب که بسیار مهم است می توانید دردهای پریودی را کمتر کنید با انجام این کارها برای چند وقت به یک روتین عادی برای شما تبدیل می شود.
علائم پریودی در خانم ها
معمولا درد های پریودی از 2 ،3 روز قبل شروع می شود و خانم ها می توانند تشخیص دهند پریودی آن ها نزدیک شده است ، این درد ها در بانوان متفاوت می باشد که مهم ترین و شایع ترین دردهای پریودی عبارت است از :
- درد های زیر شکم
- کمر درد
- درد پاها به خصوص ران ها
- حساس شدن و درد ناک شدن سینه ها
- سرگیجه
- حالت تهوع
- جوش صورت
- احساس خستگی و کلافه بودن
- نفخ معده
بیشتر خانم دچار دل درد و کمردرد می شوند که ممکن است برای برخی زیاد باشد و نیاز به مسکن داشته باشد اما برخی دیگر با استراحت کردن به مرور بهتر می شوند .
یکی دیگر از نشان های بسیار مهم در دوره ی پریودی تغییرات احساسی خانم ها می شود که باعث ایجاد استرس ، افسردگی و کلافه شدن در آن ها می شود .
روش های برای کاهش درد قاعدگی
1 – استفاده از کیسه ی آب گرم برای کاهش درد قاعدگی
آب گرم برای تسکین دردها بسیار موثر و مفید می باشد به همین دلیل سعی کنید در دوره ی پریودی برای تکسین درد ها از یک کیسه ی آب گرم استفاده کنید و مطمئن باشید که دردهای شما را تا حد زیادی آروم میکند به خصوص برای خوابیدن در شب که بسیار موثر می باشد .
به طور کلی سعی کنید در روزهای پریودی با بستن کمربند پشمی و گرم نگه داشتن دل و کمر خود از ایجاد درد پیشگیری کنید .
2 – ورزش کردن در پریودی
شاید در گذشته به این موضوع تاکید میشد که در دوره ی پریودی بهتر است تحرک زیادی نداشته باشیم و استراحت کنیم اما طبق تحقیقات نشان داده شده که ورزش های سبکی مانند پیاده روی آرام ، یوگا و یا برخی حرکت های کششی می تواند دردهای شما را تسکین دهد .
3 – مصرف مسکن
اگر درد پریودی شما به اندازه ایی بود که قابل تحمل نبود بهتر است به سراغ مسکن ها بروید تا بتوانید آن را تسکین دهید .
برخی از مسکن ها برای کاهش دردهای قاعدگی مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن ،نوافن و… می باشد که بدون تجویز قابل استفاده می باشند .
4 – ماساژ دادن
شما می توانید با ماساژ دادن بسیاری از دردها را تسکین ببخشید . دردهای پریودی نیز به همین صورت می باشد و با ماساژ دادن ناحیه ایی که درد دارد می توانید کمی درد آن را آرام کنید .
5 – نوشیدن آب کافی
شاید تا به حال برای نوشیدن آب مزایای زیادی را شنیده باشید و می دانیم که به روزی 8 تا 10 لیوان آب نیاز داریم .
در دوره ی قاعدگی نیز نوشیدن مایعات و آب کافی باعث می شود شما دفع و خون ریزی راحت تری را داشته باشید و در نتیجه درد کمتری را احساس کنید بنابراین سعی کنید روزی 8 لیوان آب بنوشید .
6 – رعایت تغدیه ی مناسب در دوره ی پریودی
داشتن یک تغدیه ی مناسب برای همه یک امر ضروری می باشد که سلامت جسم و روح ما تامین کند .
در پریودی هم تغذیه بسیار مهم می باشد و در افزایش و کاهش دردهای قاعدگی تاثیر زیادی دارد زیرا با خوردن برخی از موادغذایی که باعث نفخ معده شود دردها را نیز زیاد میکند اما برخی دیگر از خوراکی ها و غذا باعث کاهش دردهای قاعدگی نیز می شوند که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم .
تغدیه ی صحیح برای کاهش درد قاعدگی
رعایت یک تغذیه ی صحیح و اصولی همیشه امری ضروری می باشد که سلامتی شما را تضمین می کند و رعایت رژیم غذایی مناسب در دوره ی پریودی نیز می تواند دردهای شما را کمتر کند.
برای رسیدن به وزن ایده آل خود می توانید از طریق رژیم های غذایی دکتر سالار بهترین نتیجه را بدست بیاورید .
- میوه ها در پریودی
سعی کنید در دوره ی پریودی به میوه ها اهمیت زیادی بدهید و بیشتر از قبل میوه بخورید زیرا مواد مغذی در میوه ها ، ویتامین ها و قند طبیعی موجود در آن ها می تواند کمک زیادی به شما بکند و همچنین از اشتهای کاذب این دوره نیز جلوگیری میکند .
سعی کنید میوه هایی مانند سیب که باعث ایجاد نفخ می شود را کمتر مصرف کنید تا دچار دل درد نشوید .
موز یکی از بهترین میوه ها برای کاهش دردها و گرفتگی های عضلانی می باشد و همچنین باعث بهبود خلق و خو نیز می شود بنابراین در تغذیه ی دوران پریودی خود موز را فراموش نکنید .
پرتقال و لیمو که شامل ویتامین c هستند نیز می تواند علائم اضطراب را در شما کمتر کند و به کاهش دردهای قاعدگی نیز کمک میکند .
- دارچین
دارچین دارای خواص زیادی می باشد و برای کاهش دردهای پریودی می تواند بسیار مفید باشد و در واقع باعث کاهش انقباضات رحم میشود و در نتیجه دردهای شما را کمتر میکند .
می تواند دمنوش دارچین و نبات تهیه کنید و میل کنید به این صورت که مقداری چوب دارچین و یا پودر دارچین را به همراه آب دم کرده و در آخر به آن نبات اضافه کنید .
- رازیانه
آیا تا به حال در مورد خواص رازیانه چیزی شنیده ایید ؟
رازیانه به دلیل داشتن مقادیر بالای هورمونهای زنانه به عنوان گیاه خانمها شناخته میشود
از دیگر خواص مهم رازیانه میتوان به پیشگیری از پوکی استخوان، از بین بردن نفخ و گاز معده، قاعده آور بودن، کاهش درد قاعدگی، درمان عفونت های مثانه، شاداب کنندگی پوست، برطرف کردن آسم و تنگی نفس، داشتن مقادیر بالای هورمون زنانه، مفید برای از بین بردن درد آرتروز، تقویت موها و منع ریزش آنها و بسیاری خواص و فواید دیگر است.
شما می توانید با درست کردن دمنوش رازیانه دردهای قاعدگی خود را کم کنید و از خواص زیاد آن نیز استفاده کنید .
- مواد غذایی شامل کلسیم
شما می توانید با مصرف خوراکی های کلسیم دار دردهای قاعدگی را کاهش دهید در واقع خانم ها روزانه به 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارند .
یکی از منابع کلسیم بادام درختی می باشد که علاوه بر خواص بسیاری که دارد برای دوران پریودی نیز بسیار مفید و مناسب است .
- شکلات تلخ
شکلات از آن دسته خوراکی هایی است که بیشتر خانم ها به آن علاقه ی زیادی دارند و ممکن است به خاطر چربی و قند آن در خوردن آن محتاط باشند .
شکلات حاوی آنتی اکسیدان می باشد و اگر به اندازه مصرف شود برای سلامتی نیز مفید می باشد به خصوص شکلات تلخ که برای سلامت قلب نیز موثر است .
توصیه می کنیم در دوران پریودی برای کاهش درد روزانه یک تکه شکلات تلخ که معمولا 60 درصد به بالا می باشد استفاده کنید .
تغذیه در پرودی
- زنجبیل برای کاهش درد قاعدگی
گیاه زنجبیل دارای خواص بسیار زیادی می باشد که چه به صورت تازه و چه پودر شده کاربردهای زیادی را هم در آشپزی دارد .
زنجبیل به دلیل گرم بودن می تواند در تسکین درد های پریودی نیز مفید باشد و همچنین برای آرام کردن درد های عضلانی نیز موثر است بنابراین سعی کنید علاوه بر استفاده کردن از آن در غذا به صورت دمنوش نیز به کار ببرید .
برای تهیه ی دمنوش زنجبیل می توانید از یک تکه زنجبیل تازه استفاده کنید که عطر و بوی بسیار خوبی را دارد .
- آب کافی بنوشید
در یک رژیم غذایی صحیح روزانه 8 لیوان آب قرار دارد که مصرف آب به میزان کافی باعث پاکسازی بدن شما می شود و همچنین پوست شما را شفاف و شاداب میکند .
در دوره ی پریودی نیز شما با نوشیدن آب کافی می توانید دفع راحت تری را داشته باشید و در نتیجه درد کمتری را تجربه میکنید .
اگر از آن دسته افراد هستید که آب کمی می نوشید سعی کنید همیشه یک بطری آب همراه خود و در کنار خود داشته باشید تا نوشیدن آب را فراموش نکنید و همچنین می توانید با آماده کردن دیتاکس واترها و یا آب های طعم دار میل بیشتری به نوشیدن آب پیدا کنید .
برای طعم دار کردن آب می توانید از لیموی تازه ، نعناع ، میوه هایی مانند خیار و توت فرنگی ، زنجبیل تازه و… استفاده کنید .
- کم کردن کافئین
سعی کنید مصرف خوراکی های کافئین دار مانند قهوه را کمتر کنید زیرا باعث ایجاد نفخ می شود که درد های قاعدگی را افزایش می دهد .
تغدیه ی صحیح در دوران پریودی
داشتن یک تغدیه ی صحیح و رژیم غذایی اصولی برای سلامت بدن شما امری ضروری می باشد .
در دوره ی پریودی بسیاری از خانم ها میل به خوردن هله هوله و خوراکی های مختلف دارند و در واقع اشتهای کاذب پیدا میکنند که این باعث افزایش وزن در آن ها می شود .
با داشتن یک رژیم غذایی صحیح و تخصصی می توانید از این زیاده خوری جلوگیری کنید و اشتهای خود را کنترل کنید .
دکتر مرتضی سالار با ارائه ی رژیم های تخصصی و اصولی ، شما را برای رسیدن به وزن ایده آل همراهی میکند کافی است با رژیم مدنظر خود را انتخاب کنید .